Molok - működése

Cégünk a finn Molok felszín alatti hulladékgyűjtő rendszer kizárólagos magyarországi forgalmazója.

A Molok mélygyűjtésű rendszer a cég alapítójának, Veikko Sallinak innovatív ötletéből alakult ki. Terve egy függőleges szerkezet kialakítása volt, mely lehetővé tette, hogy a tartály kétharmada a föld alatt helyezkedjen el. Ez a leleményes újítás sokkal több előnnyel szolgál a felhasználó számára, mint a hagyományosa hulladékgazdálkodási rendszerek; nagyobb kapacitást, ritkább ürítést, több higiéniát, kényelmesebb használatot, és nagyobb területnyerést.

A Molok a kezdetektől fogva a termékfejlesztés elkötelezettje. Az első Molok tartályokat 15 éve telepítették autópályák mellé, leginkább a parkolókba, és ezek az eredeti hulladékgyűjtők még a mai napig használatban vannak.

Az autópályákhoz hasonlóan a Molok azonnal sikeres lett a külvárosi részeken, és más sűrűbben lakott területeken is. A 90-es évek közepére Finnország sok külvárosi területén megtalálhatóak voltak papír, üveg, és szerves hulladék frakciókkal ellátott gyűjtőszigetek. Lényeges, hogy a lakók már ekkor is előnyben részesítették az új rendszerű tárolókat, mivel felismerték annak állandó és hosszú távú előnyeit, melyeket később számos kutatási eredmény is megerősített.

A Molok mélygyűjtésű rendszereket ma már ismerik a svájci Alpoktól a német vagy francia autópályákon át a burjánzó portugál külvárosokig.

A Molok Ltd nemzetközi céggé nőtte ki magát, és megőrizte vezető szerepét a mélygyűjtésű piacon – emellett vásárlói egyedi igényeiről sem feledkezett meg.

Gazdaságos

Molok

A Molok mélygyűjtésű rendszerrel csökken a szállítási költség a tartályok nagy kapacitása miatt, valamint a hulladék súlyának mérése is egyszerű és pontos a zsák kiemelésével. A Molok hulladékgyűjtők tartósak, és hosszú életűek; kiugróan jól teljesítenek ott, ahol sok háztartás használja őket egyszerre.

Helytakarékos

Molok

A függőleges kialakításnak köszönhetően ezeknek a hulladékgyűjtőknek 4-5-ször kevesebb helyre van szükségük, mint felszíni, hagyományos társaiknak. A Molok a legszűkösebb helyekre is telepíthető, így helyet spórol játszótereknek, parkolóknak, és egyéb fontos létesítményeknek. Formájából és esztétikus megjelenéséből adódóan bárhová jól illik.

Higénikus

Molok

A bedobónyílás fedele könnyű, egyszerű használni, és magától csukódik. Sem a szél, sem az állatok nem férnek hozzá a hulladékhoz, így megvédi attól a környezetét. A kiemelőzsákot alulról lehet kiüríteni, pontosan és precízen: a kialakításnak köszönhetően nem szóródik szét a szemét. A függőleges kialakítás miatt a legrégebbi hulladék mindig legalul van, ahol a föld hűvöse csökkenti a baktériumok szaporodását, és minimalizálja a szagképződést.

Biztonságos

Molok

A Molok felszín alatti hulladékgyűjtő rendszernek biztonságos a használata és a karbantartása is. A bedobónyílás zárómechanizmusa növeli a biztonságot, és csökkenti a felgyulladás veszélyét. Az ürítési folyamat biztonságos, és nem rejt olyan veszélyeket, mint a nehéz fém fedél, éles sarkok, kiszámíthatatlanul, rosszul működő kerekek, csúszós vagy fertőzésveszélyes csöpögés, vagy nem látható korlátok, palánkok.

Hogy működik?