environics_logo

A finn Environics Oy egy olyan egyedülálló technológia továbbfejlesztésére jött létre, melynek alapjait az 1980-as években a Finn Védelmi Erőkkel közösen fektették le. Cégünk, az Environics erre a technológiára mára már világszerte szabadalommal rendelkezik, és sikeresen alkalmazzuk több mint 4000 rendszerben.

Az elmúlt 15 évben az Environics cégnél főleg a CWA-t (vegyi fegyverek) és más mérgező gázokat érzékelő műszerek és rendszerek – beleértve a multifunkciós integrált érzékelő rendszereket – fejlesztésén és gyártásán dolgoztunk, polgári és katonai területen egyaránt. Ezzel párhuzamosan magas szintű K+F tevékenységünk is az érzékelőtechnológia fejlődését szolgálja, valamint elősegítette, hogy az ESA -val (Európai Űrkutató Központ) közreműködhessünk az űrkutatásban.

image001

Az utóbbi időben az Environics számos kulcsfontosságú nemzetközi szerződést kötött fix, és hordozható érzékelőkre, rendszerekre; jelentősen növelve jelenlétét a világban. A Finn Védelmi Erők országszerte Environics érzékelő és monitoring rendszereket használ. Az Environics rendszereket szállít a Közép és Távol-Keleti országokba is metrókhoz, kormányzati épületekhez és katonai telepekre. Ezen túl cégünk a Finn Védelmi Erőkkel közösen számos programot dolgozott ki az NBC (Nukleáris Bakteriális Kémiai) érzékelő rendszerek fejlesztésére.

Közel húsz év tapasztalatunk van a CWA érzékelésben. Birtokában vagyunk annak a tapasztalatnak, és know how-nak, ami bárhol a világon lehetővé teszi, hogy megrendelőnk minden igényének eleget tegyünk. Partnereink világszerte elégedettek szolgáltatásainkkal, többek között az USA katonai szolgálata.

Az Environics cég részvényeinek jelentős része a Finntemet Csoport tulajdonában van (2004-ben 50M Eur árbevétel). Ez megbízható pénzügyi hátteret biztosít cégünknek.

w_temet_oy_logo

A konszernen belül jó kapcsolatokat tudunk kiépíteni minden Temet Csoport taggal, mint például a világ minden pontján jelen lévő óvóhely gyártó Temet Oy-al.

image004

A Netler Oy az Environics Oy leányvállalata, mely gyártási és összeszerelési munkákat végez. Az itt dolgozók több mint 15 év tapasztalattal rendelkeznek a CWA detektorok gyártásában.

image008

image007

Az Environics USA (EUSA) szintén az Environics leányvállalata, és az Észak-Amerikai piacot kiszolgáló marketing- és gyártási kapacitással rendelkezik.

Environics termékek

ChemPro100 – Kézi kémiai detektor

image010

A ChemPro100 a legújabb termékünk, amely a már tesztelt és bizonyítottan jól működő Open Ion Mobility Spectrometry (IMS) technológián alapszik. Kézi detektor és azonosító műszer. A ChemPro100 egy továbbfejlesztett Ion Mobility IMCellTM megoldást használ, ennek köszönhetően nagyszerű szelekciós képességgel és érzékenységgel rendelkezik. Rendeltetésének megfelelően kiszűri a kémiai harci hatóanyagokat (CWA) és mérgező ipari összetevőket, vegyi anyagokat (TIC és TIM). Nagyon könnyű, súlya kevesebb, mint 800g és újratölthető akkumulátorral működik. Mérete miatt személyi detektorként is használható, valamint a szennyezett területek vizsgálatára is alkalmas mint monitor. Legutóbb a Holland Hadsereg választotta az Environics ChemPro100 termékét másfél éves sikeres tesztelés és vizsgálat után.

M90 – Kémiai detektor

image012

Az M90-es detektort 15 éve használják a világ különböző kormányai és haderői. Földön és vízen, sivatagi körülmények között és a sarkvidéki zord éghajlaton is egyaránt bizonyította alkalmasságát és működőképességét. Városi környezetben alacsony költséggel és megbízhatóan működtethető hosszú távon is, akár a nap 24 órájában, a hét 7 napján üzemeltetve. Az USA Haditechnikai Kísérőegysége számos más rendszer ismeretében választotta a finn M90 típusú műszert. Versenytársaival összehasonlítva az M90 jobb készenléti jellemzőkkel és alacsonyabb fenntartási költségekkel rendelkezik.

EnviScreen Systems

image014

A repülőterek, metrók, katonai támaszpontok és hajók, valamint a civil és ipari épületek, üzemek, gyárak biztonságára nézve potenciális veszélyt jelentenek a gázszivárgások, tüzek, kémiai balesetek és a terrortámadások. Ezek azok a területek, ahol az Environics EnviScreen rendszerei már sikeresen bizonyították alkalmasságukat.

Az EnviScreen olyan integrált biztonsági és környezetellenőrző rendszer, melynek alkalmazásait a hadsereg bázisain is használják. Gerincét az a dinamikusan működő adatbázis alkotja, mely folyamatosan gyűjti az információt az ellenőrzött területen. Az adatokat a gáz/kémiai detektorok, rádióaktivitásmérők, tűzérzékelők, meteorológiai állomások és mozgásérzékelők szolgáltatják a rendszernek. Az adatbevitelt végző egységek egyaránt lehetnek mobil és/vagy fix telepítésűek. Az így összegyűjtött adatokat kábelen, vagy vezeték nélkül is lehet közvetíteni. Az EnviScreen rendszer segítségével könnyen ellenőrizhetjük az egész területet akár egyetlen pontról is.

image018 image016

A rendszer által összegyűjtött adatokhoz számítógépen is hozzáférhetünk, az információ érthető, grafikus formában jelenik meg. A rendszer többezer adatot is képes egyidőben kezelni. Ezzel egyidejűleg explicit on-line információt szolgáltat arról, mi történt, hol történt és mi a javasolt válaszlépés. Sőt, a felhasználó adaptere sokoldalú aktiváló kontrollt biztosít a riadó megszervezéséhez (távirányítás).

Összegzésképpen:

  • Az Environics már több mint 100 monitoring rendszert adott el, számtalan nemzetközi referenciát gyűjtve civil és katonai területen egyaránt.
  • Katonai bázisok, óvóhelyek és parancsnoki bázisok, vezetési pontok
  • Kormányépületek, földalatti rendszerek
  • Ipari területek, üzemek
  • Rendszerek, ideértve az integrált multiszenzoros rendszereket (NBC Monitoring Systems) kereskedelmi forgalomban készen kaphatók (COTS)
  • Az Environics EnviScreen rendszereit a megrendelőre szabjuk, de fix modulokból építkezünk
  • Az Environics EnviScreen rendszerei számos detektorral és érzékelővel és sok gyártó termékével kompatibilisek