Ipari ózongenerátor

Ez a professzionális ózongenerátor tökéletesen alkalmas szagok semlegesítésére, eltávolítására (mint pl. égés, tűzeset utáni szagok, rohadás, poshadás szaga, klíma bűze, WC-szag), fertőtlenítésre (pl. egészségügy, gépkocsi kezelés) és penészgomba megszüntetésére.

Az ózongenerátorunk kerámialapjai a legújabb műszaki fejlesztéseket figyelembe vételével kerültek kialakításra és rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek.

Az ózonkezelő készülék gyakori felhasználási területei (a teljesség igénye nélkül):

 • Klímafertőtlenítés: az ózon a mélyre hatol és teljesen kiírtja a klímákban a bűzt okozó baktériumokat. Sokkal hatékonyabb klímafertőtlenítő, mint bármelyik vegyszer, pl gépjármű klímák fertőtlenítésére is alkalmas.
 • Hűtőházak, élelmiszerraktárak fertőtlenítése: az ózon megakadályozza a baktériumok, vírusok elszaporodását.
 • Pincék, dohos, penészes gombás helyiségek karbantartása: Az ózon kezelő készülék eltünteti a kellemetlen szagokat, megszünteti a penészt, elpusztítja a gombás fertőzéseket.
 • Éttermek, hotelek, boltok fertőtlenítése: az ózon kezelő készülék könnyen elbánik a sütéssel, főzéssel járó kellemetlen szagokkal, megszűnteti a vizesedés, a tűzeset okozta erős szagokat is. Azokat csírájában elfojtja.
 • Állat telepek fertőtlenítése: az ózon jelentősen csökkenti, az állatok által okozott erős szagokat, fertőzéseket.
 • Kórházak, rendelők, műtők, laborok fertőtlenítése: az ózon lebontja a vírusokat és a baktériumokat. Sterilizáló hatása kiemelkedően magas.
 • Takarító, tisztító üzemek: fertőtleníti a ruhaneműket és a textilárukat is.
 • Lakások, családi házak – otthoni felhasználás: dohányzás, tűzeset utáni szagtalanítás, fertőtlenítés
 • Tűzeset, beázás után szagtalanítás, fertőtlenítés

Kiválóan használható az alábbi esetekben:

 • tűz
 • beázás
 • penészedés
 • dohányfüst

Ózontisztitó

Működés

Az ózontermelő gép az oxigént alakítja ózonná. Ez mindenféle vegyszer nélkül történik, tehát abszolút környezetbarát technológia. Az ózon az oxigén egy különleges formája. Normál esetben két oxigén atom kapcsolódik össze egy oxigén O2 molekulává. Az ózon esetében laza kötéssel 3 oxigénatom kapcsolódik össze (O3).

Az ózon az egyik legtisztább és legerősebb oxidáló és csírátlanító eszköz. Az ózon 3.000-szer erősebb a fertőtlenítésben, mint a klór.

Az oxidáció következményeként minden szag megszűnik. Legyen szó bármilyen erős szagról, az ózon biztosan elbánik velük. Dohányfüst, égés utáni szagok, állatok, szemét, vegyszerek, gombák, penész, doh – semmi sem jelent problémát az ózonnak. A szagok eltávolításának a kémiai magyarázata az, hogy a szagot okozó anyagok molekuláit kémiai reakció során lebontja.

Az ózon tartóssága függ a hőmérséklettől és a páratartalomtól, valamint a koncentrációtól. Az ózonmolekulák a keletkezésük után rögtön elkezdenek visszaalakulni, normál körülmények között 20 perc a felezési ideje. Egy idő után mind visszaalakul oxigénné. Működése annál hatékonyabb, minél tisztább, pormentesebb helyen használják, a tiszta tér előnyösen befolyásolja a készülék égőfejének élettartamát is. Ideális terem méret a 30-35 m³-es zárt helyiség. A levegő keveredését szoba ventilátor meggyorsítja! A fertőtlenítés az ózonnal dúsított levegővel való érintkezésen alapul. Ezért kérjük, hogy a termékeket úgy helyezzék el, hogy azok minél nagyobb felületen érintkezhessenek az ózonnal dúsított levegővel. Ezt az érintkezést és a későbbi szellőztetést is elősegíti a szoba ventillátor!

Biztonsági utasítások

Az ózongenerátort csak olyan személyek kezelhetik, akik annak a hatásával és üzemeltetésével teljesen tisztában vannak. Figyelembe kell venni a helyi szabályokat és előírásokat is. Az ózon magas koncentrációban, 0,1 ppm vagy. 0,2 mg ózon/m³ felett mérgező gáznak számít. Az ózon erős oxidálószer és veszélyes, egészségre ártalmas gáz, amennyiben nem a megfelelő mennyiségben és módon használják! Használat után a helyiség alapos szellőztetése szükséges!

Használjon maszkot, ózonmegkötő maszk, vagy a hegesztők maszkja is alkalmas védőeszköz. Amikor egyértelműen érzi a maszkon keresztül is az ózon szagát, kérjük cserélje újra. Egy maszk többször is használható!

Műszaki adatok:

 • Feszültség: 220-240V ~ 50Hz
 • Maximális teljesítményfelvétel: 0,35 kW/h
 • Méretek: 195 x 460 x 605 mm
 • Súly: 16,5 kg
 • Garancia: 2 év gyártás és anyaghibákra
 • Hordozható mobilkészülék

Az általunk alkalmazott ózonos eljárásról:

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag (600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór). Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, pl: baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, áthatol a baktériumok, mikroorganizmusok sejtfalán, és elpusztítja azokat, így ártalmatlanítja a szerves eredetű szagokat is.

Fontos!

Az ózon háromatomos oxigén, amely az élő szervezetre kártékony hatású. Kellő odafigyeléssel kell vele bánni! Az emberre nem káros ózonmennyiség a 0,1ppm határ alatt van. Ennél nagyobb koncentrátumban a mérgező hatás egyenesen arányos az ózon mennyiséggel, tüdőkapacitás csökkenését okozhatja, és gyengítheti a baktérium- és vírusfertőzésekkel szembeni ellenálló képességet, irritálja a légzőszerveket, tüdővérzést, halált okozhat!

Az ózon agresszív, oxidáló anyag!